Dragă Biserică Relevant,

În fiecare duminică ne amintim din nou despre ce mare privilegiu avem să-L glorificăm pe Regele nostru Isus Cristos într-un cadru public, cu toții împreună. Timpul nostru petrecut împreună în prezența manifestată a Domnului Isus și a Cuvântului Său e unic. Însă, ca de atâtea alte ori în viață, realizăm valoarea unor situații, lucruri sau persoane abia atunci când nu le mai avem.

În această săptămână, pe măsură ce riscul infectării cu Coronavirus (COVID-19) a crescut, autoritățile din România au ajuns la concluzia că nu e potrivit să ne întâlnim în grupuri mai mari de 99 de persoane, fapt care afectează și întâlnirile noastre publice.

În astfel de situații, și mai ales dacă butonăm posturile de știri sau „scrollăm” pe device-urile noastre, se prea poate să ne impacientăm, să ne cuprindă teama sau chiar să ne pierdem cumpătul.

Sau…

… putem vedea această situație ca pe o oportunitate din partea Domnului Isus de a ne ancora și mai mult în El, fiind singura noastră siguranță.

Liniștea noastră nu ar trebui să vină din a ne vedea cămara plină de provizii, ci din părtășia cu Domnul Isus.

„Eu L-am căutat pe Domnul, și El mi-a răspuns; m-a scăpat de toate temerile mele.”

Psalmii 34:4

E ușor să acceptăm suveranitatea lui Dumnezeu peste noi atunci când stăm confortabil pe un scaun de biserică, dar mai este Dumnezeu Suveran atunci când nu ne mai putem întâlni „la biserică”?

Ceea ce ne învață Scriptura în Romani 8:28 este valabil și pentru Coronavirus.

toate lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, al celor ce sunt chemați potrivit cu planul Său”.

Dar…ce bine ar putea ieși din a nu ne putea întâlni public? Cu siguranță sunt multe oportunități. Iată câteva dintre ele:

  1. În loc să te îngrijorezi de interacțiunea publică cu alte persoane, caută să vezi valoare în a petrece mai mult timp cu familia ta sau cu cei apropiați;
  2. În loc să te îngrijorezi că nu poți merge „la biserică”, caută să fii biserica;
  3. În aceste zile pune mai mare preț pe grupul tău mic; păstoriți-vă unii pe alții!
  4. Dacă nu te poți întâlni nici cu grupul tău mic, fii biserica împreună cu familia ta sau cu cei dragi ție;
  5. Continuă tu personal slujba bisericii închinându-te zilnic prin cântare, rugăciune, citirea Scripturii și alte discipline spirituale.

Și fii sigur de ceva: pe Dumnezeu nu-L surprinde Coronavirusul, așa că odihnește-te în Suveranitatea Lui, în timp ce respecți toate cerințele și măsurile sugerate de către autoritățile competente din țara noastră! 


Pentru o bună informare, vă încurajăm să accesați surse credibile de informații – cum ar fi paginile de Internet ale Ministerului Sănătății (www.ms.ro) și Organizației Mondiale a Sănătății (https://www.who.int/health-topics/coronavirus), iar la nevoie să apelați Linia Telverde (0800 800 358).